Karenstid, maxersättning och bonus vid försäkring

Som tidigare nämnt är det viktigt med en bra hundförsäkring och idag ska vi prata mer om vilka saker det kan vara bra att tänka på när man skaffar hundförsäkring. Olika scenarier täcks och andra inte, och det är mycket lätt att vara efterklok när något väl har inträffat. Då är det smartare att vara lite förutseende och välja en försäkring som är anpassad efter just din situation.

Många brukar bli besvikna över en del saker när det gäller ens hundförsäkring. Till exempel kanske man precis tecknade en försäkring och då inträffade något som gjorde att man blev tvungen att lägga ut en del pengar hos veterinären. En del försäkringar har karenstid, vilket betyder att försäkringen inte börjar gälla förrän efter en viss tid. Du kan läsa mer om ICA hundförsäkring som just är intressant i avseendet att de inte har en karenstid (försäkringen börjar gälla från den dagen man betalar). Då väljer du också din maxersättning du man får bonus på ditt vanliga ICA-kort också.

Detta ska du tänka på med försäkringen

Sammantaget kan man säga att olika hundar har olika risker. Dessutom har man olika yttre faktorer som gör en risk mer eller mindre nära inpå. Bor man till exempel på landet är risken högre att din hund får ett huggormsbett, fästingar och getingstick (läs mer). Huggormsbett kräver veterinärvård eftersom hunden kan få mycket svåra skador av giftet.

Man kan också se till att gå med i en hundförening. Ett exempel är ”Labbehjärtat” som är en förening för labradorer och där kan man hjälpas åt att betala sådant som försäkringen normalt inte täcker. Det kan också vara en idé att inte försöka pressa ner kostnaderna för mycket. Att byta försäkringsbolag kan vara riskabelt, så se hellre till att hålla dig till en och samma menar många experter.