Ge din hund optimala förutsättningar på sommaren

Sommaren är en härlig tid både för dig och din hund som kan få vara ute mycket mer och njuta av det fina vädret. Det finns dock en hel del saker du bör vara uppmärksam på när det kommer till hundar under sommaren. Så här skapar du de optimala förutsättningarna för att din hund ska må bra även under en varmare årstid!

Hundar är ordentlig känsliga för värme och kan faktiskt dö av värmeslag. Därför är det viktigt att du skapar ett bra klimat för din hund där den kan svalka sig och komma undan från solen. En effektiv och bra grej ör att installera luftkonditionering i hemmet. Både du och din hund får då ett behagligt inomhusklimat.

Värme är farligt för hundar

bilVi människor har mängder av svettkörtlar som gör att vi kan göra oss av med överskottsvärme men hundar har inte alls lika många körtlar vilket innebär att det enda sättet för dem att reglera sin temperatur är genom att flåsa. Det är detta som gör just värme så farligt för hundar och vi människor måste vara medvetna om detta. En sak du aldrig ska göra är att lämna din hund i bilen under en varm sommardag.

”Alltså det blir kanonhett även i skuggan. Jag skulle aldrig tveka på att krossa en ruta på en bil om det var en för varm hund där i, säger Ulla-Marie Lagerhorn-Blom.”

Andra åkommor din hund kan drabbas av i värmen

Även om värme är en av de största riskfaktorerna för din hund under sommaren finns det andra saker den kan drabbas av som du bör ha koll på. Badar din hund mycket kan den få fukteksem under pälsen. Den kan även bränna huden om den är ute i solen för länge. Ta hand om din hund och tänk efter när det är soligt ute!