Bort med skadedjuren på kenneln!

Har du redan djur vill du förmodligen inte få fler än du har. Vi talar givetvis om skadedjur och ingenting annat. Du som driver en kennel vet hur skadedjuren kan driva dig till vansinne, och även dina hundar. Så här får du bukt med ohyran.

Med skadedjur menar vi inte bara fästingar, råttor eller myror – myggor kan få dina hundar att bli både ilskna och bitna. Med en myggfångare hos Skadedjursbekämpningen är detta lätt fixat. Speciellt om du byggt en hundgård utomhus till dina vovvar som gärna vill kunna vistas ute om sommarnätterna.

Så kan hundar lida av skadedjur

Det är inte bara vi människor som känner av begreppet sommarplåga – även hundar vet hur det känns att klia sig i pälsen och bli bitna i ögonen. På grund av pälsen är det också många skadedjur som biter sig fast och inte syns. Därför är det viktigt att du som hundägare kollar pälsen varje kväll, minutiöst. I värsta fall kan din hund bli sjuk. En del skadedjur kan dock hunden själv bekämpa.

Sanera kenneln med jämna mellanrum

I en kennel med många hundar är det lätt hänt att det dras in smuts och ohyra när man varit ute med hundarna. Även hundar tycker det är trevligt med en städad omgivning. Du bör därför sanera kenneln med jämna intervaller så att hundarna slipper sova och vistas i lorten. Kolla också så att det inte bor ohyra i springor där de lägger ägg under våren eller sommaren. Sätt dit en myggfångare om du låter hundarna vara inne med öppet fönster eller om de vistas i en hundkoja. Det finns även många andra metoder och produkter att köpa såsom cederträ att lägga ut i vrårna. Se dock till att dina hundar inte kommer åt sakerna och tuggar på dem, då riskerar du att få åka in akut till djurdjukhuset.

 

Då och då kan du även ringa en skadedjursbekämpare om du själv inte får bukt med ohyran. Städa noga varje dag och håll matskålar och dylikt rent.