Hundköpet och dess kostnader

Att ha hund är inte gratis. Det kostar pengar att ha den på hunddagis, den ska vara försäkrad och du måste köpa ett bra foder till den. Men det är de löpande kostnaderna. Innan de dyker upp finns också själva hundköpet.

Det kan kosta flera tusen kronor att köpa en hund och det är långt ifrån alla som har de pengarna direkt. Då kan ett lån genom https://utanuc.com/ vara bra att titta närmare på. Genom det kan du dela upp kostnaden för hunden. Att kunna köpa en vän för livet väger ofta upp det lilla extra arbete som en låneansökan innebär.

Hitta rätt hund

Innan du köper en hund är det bra att läsa på lite om olika hundraser. Du kan finna rasfakta på svenska kennelklubbens hemsida och du bör också komma ihåg att leta efter seriösa uppfödare. En hund som köps från en bil på en parkeringsplats kan vara lite billigare men det kan bli dyrt i längden när det visar sig att hunden är sjuk eller kanske rent av måste avlivas på grund av missbildningar och annat. Att välja en seriös hunduppfödning är alltså viktigt.

Renrasig hund eller blandras?

Om du vill avla på din hund eller tävla i hundutställning kan det vara klokt att köpa en renrasig hund. Om du däremot vill jaga med hunden eller tävla i agility kan en blandras vara minst lika duktig. Blandraser finns i många olika storlekar och modeller.

En renrasig hund är ofta också dyrare än en blandras, även om båda hundarna kommer från uppfödare. Det kan också vara en sak att tänka på om du är lite osäker på hur mycket pengar du egentligen kan betala vid köpet av en hund. Kanske är en blandras ett bra val för familjen både sett till ekonomi, hundvana och hundens temperament?