Hunden i jakt

Älgjakt med hundNu är kanske en dvärgpudel inte riktigt den första kunden man tänker på när man ska fundera ut en jakthund. Bichon saknar generellt ett sinne för jakt och vallning, och därför är de inte särskilt duktiga på det. Men det är ju vad som är så spännande med hundar och de hundraser som finns, att de alla har så olika egenskaper och förmågor.

Jakten är en av de mest grundläggande sakerna man kan använda en hund till. För många hundraser ligger jakten väldigt naturligt, och när man använder deras instinkter och ser till att anpassa dem så kan man få en riktigt bra kompis som hjälper en med jakten. Det finns allt från klassiska jakthundar som jämthund till de hundar som är specialiserade på en viss sorts jakt. Där är ett exempel taxen, som med sin låga kropp är specialiserad på att ta sig in i rävgryt för att skrämma ut dem så att jägaren kan få korn på räven. Eller så kallade pointers eller fågelhundar, som är specialiserade på att apportera fåglar när jägaren har fångat dem.

Att hålla reda på sin jakthund

Om man har en jakthund och sysslar med till exempel älgjakt eller björnjakt så gäller det att kunna hålla koll på hunden när den springer iväg i terrängen och letar efter byten. För att göra det kan man använda sig av en GPS som man fäster på hunden, där en av de bästa på marknaden är Garmin Astro. Du kan köpa detta hundspårningssystem på Active Outfit som är en av de absolut bästa webbutikerna för dig som är intresserad av jakt, fiske eller friluftsliv i någon form. Det finns så mycket mer än bara olika sätt att hålla reda på jakthunden på, kika in på webbsidan genom att klicka på logon här bredvid och utforska utbudet.